Pojišťovna České spořitelny dražila fotografie pro Jedličkův ústav

16. 6. 2016

FLEXI životní pojištění v rámci spolupráce s Nadací Jedličkova ústavu podpořilo projekt Cesta k radosti.

Celý projekt zakončila výstava a dražba fotografií předních českých fotografů, které doplnily i práce absolventů a přátel Nadace Jedličkova ústavu.

Cestu k radosti zahájil fotografický seminář, na kterém měli studenti a absolventi Jedličkova ústavu možnost proniknout do umění fotografie. Výstava pak propojila práce světoznámých českých fotografů a studentů semináře. Seminář měl u absolventů a žáků velký úspěch, a i když to v počátcích vypadalo jen na dva nebo tři semináře, projekt pokračuje až do konce školního roku.

FLEXI v aukci vydražilo fotografie za 27 900 Kč. Výtěžek z aukce podpořil integraci lidí s tělesným postižením na pracovním trhu v rámci tranzitního programu grafického studia Maturus.

Získali jsme jak fotografie studentů a přátel Jedličkova ústavu, tak dílo od Roberta Vana – Mistři hokeje.

Ohlasy od účastníků semináře:

Jan

K účasti na semináři jsem se dostal tak trochu shodou náhod. Původně jsem seminář víceméně hodil za hlavu a dál už ho příliš neřešil. Osud tomu ale zřejmě trochu napomohl, neboť mě moje kamarádka, která naopak zájem o seminář projevila okamžitě, poprosila, zda bych se prvního setkání fotografů mohl zúčastnit a zkusil získat nějaké cenné informace. Sama nemohla, tak jsem si řekl, proč ne? Ty dvě hodinky mi neublíží a kamarádka bude mít radost. A tak se stalo, že ze dvou hodin bylo hodin daleko víc. Dnes jsem rád za to, že jsem tenkrát první seminář navštívil.

Amatérskému focení se věnuji již nějakou dobu a musím říct, že seminář pro mě byl velice příjemným překvapením. Z poutavého vyprávění pana fotografa Blaška jsem se přiučil mnohému z technik focení a získal na fotografii jako na uměleckou tvorbu zase trochu jiný pohled.

Pomyslnou třešničkou na dortu byla možnost zúčastnit se výstavy, na které jsme mohli naši tvorbu prezentovat společně s významnými osobnostmi světa fotografie, čehož si nesmírně vážím.

Tom

Fotoseminář se mi hodně líbil a stále líbí. Pan Blaško jednoduše, stručně a výstižně zmínil věci pro fotografování důležité. Děkuji mu za jeho návrh a pomoc se sestavením mých fotografií do koláží na výstavu. Nečekal jsem, že se moje fotografie tak dobře vydraží.

Nevíte si rady? Rádi vám poradíme!

Kde se můžeme potkat

Navštívit nás můžete v 804 pobočkách po celé České republice.

Přeskočit na hlavní nabídku