Finexpert.cz: Co nás „dokope“ k uzavření životní pojistky?

1. 12. 2016

Nejčastějším impulzem k uzavření životní pojistky je, když si vezmeme hypotéku nebo se nám stane nějaký úraz. Úraz uvedl skoro každý pátý a hypotéku téměř každý šestý pojištěný Čech. Dalšími podněty mohou být životní změny, mezi které patří nástup do prvního zaměstnání, úmrtí nebo vážná situace v rodině, či narození potomka. Vyplynulo to z průzkumu Pojišťovny České spořitelny.

„Impuls k uzavření životního pojištění nejčastěji ovlivňuje vzdělání. Lidé s nižším vzděláním uvádějí úraz a narození dítěte dvakrát až třikrát častěji než vysokoškolsky vzdělaní lidé. Ti naopak zmiňují dvakrát častěji pořízení hypotéky nebo nástup do prvního zaměstnání,“ komentuje výsledky průzkumu Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny.

Ženy versus muži

Impulzy pro uzavření životních pojistek jsou u pohlaví rozdílné, ale vcelku pochopitelné. Ženy jako hlavní podnět uvádějí úraz a úmrtí nebo vážnou situaci v rodině a také to, když se stanou matkami. Pro živitele je to zase fakt, že se zadlužili, tedy vzali si hypotéku. V úrazu se s ženami shodují.

Zdroj: FinExpert.cz

Nevíte si rady? Rádi vám poradíme!

Kde se můžeme potkat

Navštívit nás můžete v 804 pobočkách po celé České republice.

Přeskočit na hlavní nabídku